Beszámoló 2. mérföldkő

Beszámoló A Menő menza program Egészségünkre! című projektjének második mérföldkővéig elvégzett feladatokról

  1. Szervezési feladatok

Továbbra is igyekeztünk tartani, hogy a csütörtöki nap lesz a projektnapunk, emellett szükség esetén hétfőn tartunk rövid egyeztetéseket. Célunk az volt, hogy a feladatokat többen végezzék, minden kollega, a védőnő és a nyugdíjas pedagógusok is részt vehessenek a közös munkában. Folyamatosan tartottuk a kapcsolatot a dietetikussal, a pénzügyi tanácsadóval, ezen kívül az együttműködésüket felajánló szervezetekkel és személyekkel. A pályázatok kiírása, árajánlatok bekérése és a szerződéskötések megkötése gördülékenyen zajlott. Egészségi problémákra hivatkozva Liedermajer Heléna lemondott vállalt feladatairól. Az előírások szerint lefolytatott eljárások és a szakmai tapasztalat alapján Dr. Mayer András Gyuláné vette át a Szakmai vezető és a Projektmenedzser feladatait. Liedermajer Heléna az Alapítvány Kuratóriumának tagjaként és az iskola igazgatójaként segíti tovább a munkát.

  1. Beszerzések

A beszerzések egyik részét az iskolai tankert létrehozása, működtetéséhez szükséges eszközök, emellett a konyhai gépek és eszközök tették ki, amely rendkívül komoly anyagi költséggel járt, szinte minden tervezett, és a projektben vállalt termékhez sikerült a kalkulált áron hozzájutni. Célunk az volt, hogy mielőbb tudjuk tanulóink rendelkezésére bocsátani az új dolgokat.

A másik csoportba az ételek készítéséhez és kóstoltatáshoz szükséges alapanyagok tartoztak, melyek rendszeres, de alacsonyabb kiadásokat jelentettek. A nyári táborok idején grillezés, gyros készítés adta a közös főzés érdekességét.

  1. Dietetikus

A dietetikus rendszeresen vett részt az iskola Menő Menzás programjain, kapcsolatot tartott a szülőkkel és a tanulókkal, melynek szervezését Csontos Jánosné végezte. Ellenőrizte az étlapot, javaslatokat tett az iskolai élelmezésvezető, a szakácsnő és a főzőszakkört vezető kollégák munkájához.

4.Programok

A Főzőszakkör eredményes és népszerű továbbra is.

A kóstoltatás során tanulóink nyitottá váltak az egészséges ételek, új ízek irányába. Az iskolán kívül a külső programokat is felhasználtuk az ízlésformálásra.

A Gyerek napon kialakítottunk egy Menő Menza pontot, ahol a szülők, tanulók dietetikai tanácsadáson, sok játékos ismeretterjesztő foglalkozáson próbálhatták ki tudásukat.

Sikeresen lebonyolítottunk a nyár elején és szeptemberben egy-egy tanulmányi kirándulást, tanulóink ragyogóan érezték magukat, emellett sokat tanultak, új dolgokat láttak.
A felsősök voltak üzemlátogatáson az Albatej Zrt.-nél, megismerték a tejtermékek gyártását, Szakmai ismereteiket bővítették az Euroskills Budapesten megrendezett fordulóján a pincér, szakács, cukrász szakmák területén.

5.Értékelés

A projekt második szakasza eredményesen zárult, a tervezett feladatok megfelelő ütemben valósultak meg.

 

Csatolmányok: