Felsős osztálykirándulás – Császár – Tardos

A felsős kirándulásunkra június 10-én került sor. Tanulóink az iskolaudvaron gyülekeztek egy újabb esős éjszaka után és kíváncsian várták az indulást. Mikor megérkeztek a buszok gyorsan igyekezett mindenki elfoglalni helyét a barátja mellett, hogy jó hangulatban teljen az út a kirándulás első megállóhelyére.

Komárom-Esztergom megyébe indult lelkes felsős csapatunk, hogy Császár településre érkezve visszacsöppenjen a Vadnyugat világába. A western városnál várt bennünket Henryx, aki már hosszú ideje szépítgeti vadnyugati városát. Egy gyors általános tájékoztatás után osztályonként került sor Henryx City felfedezésére.

Az osztályok közül az ötödikesek a rodeóbika megülésével próbálkoztak először, ami nem mindenkinek sikerült tökéletesre. Hatodikosaink a moziban egy rövidfilmet néztek meg a vadnyugati életről és legendás történetekről. A hetedik tanulói célba lövés közben igyekeztek a legjobb célzásukkal eltalálni a bádogdobozokat. Nyolcadikosaink egy vizesvályú felhasználásával aranyat moshattak ki a folyami homokból.

A délelőtt folyamán mindenki ügyesen hajtotta végre a különböző feladatokat és közben érdeklődve ismerkedtek a vadnyugati élettel. Mire tanulóink végeztek a nem mindennapi feladatokkal némelyek már igazi western hősnek érezték magukat és párbajt vívtak egymással a szalon előtt, vagy sheriffnek gondolták magukat és eljátszottak egy ítélethozatalt a város főterén.

Az így szerzett kalandokat izgatottan mesélték egymásnak az ivóban miközben elfogyasztották a jól megérdemelt igazi vadnyugati hot-dogokat. A program végén egy rövid látogatás a városi múzeumban, ahol igazán érdekes tárlatvezetésben lehetett része a csapatnak Henryxnek köszönhetően.

A következő megállóhelyünk a Gerecse-hegységben, Tardos és Süttő település között félúton található Tardosi-lombkorona tanösvény. Egy rövid séta a hegyre fel és máris elénk tárult a lombkoronák között vezető köríves és enyhén kilengő tanösvény. A tanösvényen végig haladva alaposan megtekinthették a gyerekek a magasban élő állatvilágot és a magasból megfigyelhették a talajszintről nem látható különleges kőzetformákat. A buszhoz vezető visszaút során egy kisebb kitérővel tanulóink felfedezhettek egy régi kőbányát is.

Hazafele tartó utunk során a gyerekek egyik fele pihent, a másik fele pedig még az új élményektől felvillanyozva egymás után sorolta a történéseket. Reméljük mindenki jól érezte magát és a kirándulás elérte célját!