Miért jó a mi iskolánk?

__________________________________________________________________________________

Én azért szeretek ebbe az iskolába járni, mert

  1. Nagyon kedvesek a tanárok mindig adnak lehetőséget a javításra.
  2. Sok a lehetőség,nagyon sok szakkör van.
  3. Akár 2 nyelven is lehet tanulni!
  4. Folyamatosan fejlesztik a termeket,udvart(intelligens tábla,az udvaron asztalok,ivókút).
  5. Sok kirándulás van,érdekes helyekre megyünk!Pl.:kenuzás.
  6. Nagyon összetartó osztályok vannak.
  7. Közel van a lakhelyemhez.
  8. Van lehetőség sportolásra.
  9. A napközik nagyon jó hangulatúak az órákkal egyetemben.
  10. Az udvaron vannak padok,nyugágyak,így van lehetőség a pihenésre ebéd után.

Makk Benedek 6.o.

____________________________________________________________________________________

Szülőként számomra fontos hogy ebben a korban még a közelben legyenek a gyerekek, egyedül is el tudjanak menni az iskolába. Örülök annak, hogy szeretnek ide járni, jó a közösség, hála a kislétszámú osztályoknak. Ennek másik előnye az, hogy a tanárok tudnak figyelni a gyerekekre, sok számonkérésre és ezzel együtt sokkal több javításra is van lehetőség, és ahogy látom, ezt ki is használja minden tanár az iskolában. A gyerekek és szülők is örülnek ennek. Úgy látom, hogy ezen túl is figyelnek a gyerekekre, egyenként, igyekeznek sokat beszélgetni velük, főleg az osztályfőnökök, ami szintén nagyon fontos szerintem. Tetszik az is, hogy sok tanórán kívüli program van (versenyek, sportnap, vetélkedők, kirándulások), amelyek sokkal színesebbé teszi a gyerekeknek a tanév hétköznapjait.

Makkné Fekete Andrea

___________________________________________________________________________________

Mint Úrhida szülötte, magától értetődő volt, hogy az itt megtalálható intézménybe fogok járni, ugyanis az óvodát is a faluban végeztem, csoport társaimtól pedig nehéz szívvel tudtam volna megválni. Így hát egy megszokott társasággal vághattam neki az Általános Iskola új kihívásainak. Ebből kifolyólag egy igazi családias környezetet adott az iskola, melyhez a rendkívüli pedagógusok is nagyban hozzájárultak.
Ezt a barátságos hangulatot addig nem is értékeli vagy érzékeli az ember, amíg el nem viszik egy városi versenyre, és megtapasztalja ott milyen tényezők uralkodnak. Adott tehát a családias hangulat és a tapasztalt tanári kar, melynek köszönhetően az iskolai órák csupán a hétköznapok egyik kellemes tényezőjévé válik, mintsem keserű részévé.
Minden osztálytársam a szomszédban vagy a két utcával arrébb lakott, így volt nap, mikor a legrosszabb rész csak az volt, mikor le kellett otthon pakolni a táskámat, hiszen addig is meg kellett szakítani a reggel 7-kor megkezdődött bandázást.
Abban biztos vagyok, hogy a csodálatos tanári kar érdeme, hogy az a szerény létszámú keménymag, aki 8-ba elballagott, mai napig baráti és nem csupán nosztalgikus szeretettel fogadja egymást az utcán.
Azt nem tudom összehasonlítani, az oktatás milyen magas szinten van nálunk, de azt tudom, hogy a Pécsi Tudományegyetem kapuján gond nélkül léptem be. Lehet, hogy ez már Fejér Megye legszínvonalasabb középiskolájának érdeme, de valahogy fel kellett, hogy vegyenek oda is.
Az Úrhidai kisgyerekek remélem ugyanilyen élményekkel gazdagodnak majd, nekik tudnám leginkább ajánlani ezt az intézményt, mert egy falusi gyereknek kell a falusi iskola.
Az ország legjobb tanári karának és az intézmény teljes személyzetének szeretettel:
Szabó Raul
az ÁMK Géza Fejedelem Általános Iskola volt diákja
___________________________________________________________________________
Kedves leendő úrhidai Diákok!
A nevem Barabás Miriam és mint sokan mások, én is az úrhidai Géza Fejedelem Általános Iskola egyik volt tanulója vagyok. Az általános iskolát 2019-ben fejeztem be, jelenleg a székesfehérvári Tóparti Gimnázium biológia-kémia szakán tanulok.
Rengeteg kedves emlék fűz régi iskolámhoz, osztálytársaimhoz és tanáraimhoz, mindig örömmel emlékezek vissza az általánosra… Persze a kemény tanulás sem maradt soha se el, hiszen tanáraink mindig alaposan megkövetelték a komoly hozzáállást. Ennek a színvonalnak köszönhetően tudtam azt a középiskolát választani továbbtanuláskor, amelyiket én szerettem volna. Ezúton is köszönöm tanáraimnak, hogy bátorítottak és mindig segítettek ha kérdésem volt vagy elakadtam valamiben. Annak ajánlom ezt az iskolát, aki komoly tervekkel fordul a jövője felé és képes tenni is ezért.
_________________________________________________________________________

Amikor iskolaválasztás előtt álltunk most már hetedikes nagylányunkkal, nemrég éltünk csak Úrhidán, nem ismertük az iskolát, csak hallomásból szerzett információink voltak. És bár leendő alsós tanítónk nagyon szimpatikus volt, mégis félve vágtunk bele ebbe a vidéki iskolai létbe, hiszen addig minden a városhoz kötött. Így hét év távlatából is úgy látjuk, jó választás volt az Úrhidai Általános Iskola. Lencsésné Cseh Katalin tanítónő nagyon következetes, precíz, igazságos munkájának és az általa és az iskola által biztosított szeretetteljes, kiegyensúlyozott közegnek köszönhetően nagylányunk stabil alapokkal, nagy érzelmi biztonságban folytathatta a munkát a felsőbb évfolyamon.

A felső évfolyamot is a szigorú, következetes, jószándékú, segíteni akaró oktatói munka jellemzi.  A vezetőség nyitott, kompromisszumkész. Amiért külön hálásak vagyunk, az a környezetbarát szemlélet, a sok-sok kirándulás, a művészi-zenei nevelés, a számos tanórán kívüli tevékenység. Mindez egy kis iskolában, ahol tényleg mindenki ismer mindenkit. Köszönjük az osztályfőnök, Bán Balázs tanár úr odaadó munkáját!

Igazán példaértékűnek találtuk a digitális oktatás alatt tapasztalt tanári hozzáállást: az átállás gördülékeny, a feladatok kreatívak voltak, az oktatás online is magas minőségben zajlott.

Ajánljuk ezt az iskolát másoknak is, akik családias, szeretetteljes közegben szeretnének gyermeküknek jó iskolát találni.

A tantestület további munkájához sok sikert kívánunk!

Czupi Róbert, Fehérvári Gabriella

szülők

___________________________________________________________________________________

7 éve járok az Úrhidai Általános Iskolába azért szeretek ide járni mert kicsi barátságos iskola és jól megközelíthető. Emlékszem elsős koromban még nagyon izgultam hogy milyen lesz a suli ,de a barátságos légkör segített beilleszkedni. Már alsóban is sokat kirándultunk, furulyázni tanultam, énekkarba énekeltem és jó volt a főző tanfolyam is. Szerintem azért jó ez az iskola mert rugalmas azaz jól alkalmazkodik a diákok egyéni igényeihez és figyelembe veszik diákok véleményét is, a tanulásban és a tanórán kívüli programokban egyaránt. Ha megakadok bátran kérhetek segítséget tanáraimtól akik szigorúak de segítőkészek. Szívesen ajánlom az iskolát másoknak is!

Czupi Anna 7.o.

____________________________________________________________________________________

Mindenkinek ajánlom ezt az iskolát! Annak is, aki most kezdi az elsőt, és annak is, aki iskolaváltáson gondolkodik gyermekének.

Mi Székesfehérváron lakunk, fehérvári iskolából váltottunk Úrhidára 3. osztályban, év közben, egyik napról a másikra. Nagyon jól döntöttünk! A tanító néni és az igazgatónő tárt karokkal várták a lányom.

Befogadó iskola, be-, és elfogadó igazgatóval, tanító nénikkel, tanárokkal. A suli nyugodt, csendes környezetben van.

Szeretem, hogy kicsi iskola, kevés gyerekkel, mint egy nagy család. Sok figyelem jut minden tanulóra. Mindenki ismer mindenkit. Rengeteget vannak a gyerekek a szabadban.

Ha még egyszer újrakezdenénk, első osztálytól ide íratnám a gyermekem.

 

Hrabovszkiné Varga Edina

 Lányom Zia, aki 2021/22-ben 8. osztályos az úrhidai suliban.

____________________________________________________________________________________

Szeretek ebbe az iskolába járni, mert nagyon családias a környezet, kedvesek a tanárok, a gyerekek. 5. osztálytól járok ide, de az érzés olyan mintha mindigis ide jártam volna. Nagyon befogadó volt mindenki. Ebbe az iskolába nemcsak tanulunk, hanem érdekes feladatok vannak, nagyon sok kirándulás, különféle szakkörökkel tölthetjük el a napjainkat. Az én kedvencem az énekkar és a főzőszakkör. Sok ittanult ételt készítettem már el a családomnak. Ha megint iskolát kéne választanom újra az Úrhidai mellett döntenék!

Major Zsófia 7.o.

_________________________________________________________________________________

Iskolai èveimet Székesfehérváron kezdtem. Nagyon elveszettnek èreztem magam, az iskolában nem kaptam támogatást és nem éreztem, hogy biztonságban vagyok. Harmadik osztályban anyukám úgy döntött, hogy az iskolát váltunk, mert nem szabad, hogy az iskola ilyen szenvedés legyen. Mikor ebbe az iskolába kerültem nagyon meglepett, hogy figyelnek rám. Új osztàlyfőnököm Lencsés Kati néni nagyon sokat tett azért, hogy újra kiegyensúlyozott legyek és bízzak benne. Sokat tett azért, hogy újra szeressek iskolába járni és bízzak a tanáraimban. Az egész iskola nagyon családias, minden tanárhoz fordulhatok bizalommal akkor is, ha nem tanít. Rengeteg a program ahol a tanárok és a diákok is nagyon jól érzik magukat. Hàlás vagyok a tanáraimnak, hogy támogatnak és tudásukkal segítik sikeres előmenetelemet. Kicsit izgulok, hogy nemsokára el kell mennem innen, de tudom, hogy a sok szép emlék és a megerősítés amit itt kaptam elkísér. És az is biztos, hogy ide mindig fordulhatok tanàcsért és tàmogatásért.

Köszönöm

Barabás Lili Kitti 7.o.

___________________________________________________________________________________