Sportnap – június 8.

Borús, esős napon érkeztek tanulóink az iskolába június 8-án reggel. Kíváncsian fürkészték az eget, hogy várható-e még az égiáldásból vagy sem. A tanév rendje szerint ezen a napon kerül megrendezésre az iskolai sportnapunk. Szerencsére az éjszaka leesett csapadékot nem követte újabb így a gyerekek lelkes kis csapata vidáman vonult ki a kispályára.

Először egy Hegedűs Anikó irányítása mellett egy közös zenés bemelegítéssel készítették elő kis izmaikat a különböző sportolási formákra. Ezt követően külön vonult az alsó- és a felső tagozat, majd sor- és váltóversenyekben mérték össze erejüket tanulóink.

A délelőtt első felében az egyéni versenyszámok lebonyolítására került sor. Sok izgalmas feladat várta a gyerekeket úgy, mint: célba dobás, ugrókötelezés, zsákbanfutás, medicinlabda hajítás, távolugrás, célba rúgás, kislabdahajítás és hulahoppozás. Mindenki tudásának megfelelően igyekezett a legjobb formáját elővenni és a legjobb eredményt elérni.

A tízórai elfogyasztása után a csapat versenyszámok következtek úgy, mint foci, kidobó és kötélhúzás. A csapatok egymást túl kiabálva igyekeztek buzdítani társaikat. Sorban születtek a gólok a focipályán, egymás után értek el találatokat az ügyes kezű gyerekek a kidobóban és feszültek az izmok a kötélhúzásnál. Közben sor került az egyéni versenyszámok kiértékelésére is. Épp a program végén kezdett el újból cseperegni az eső. Ezért gyorsan összeszedelődzködött a kis sportoló gyereksereg és bevonult az iskolába a jól megérdemelt pihenőre. Az iskolában izgatott kis csapatokban mesélték társaiknak a sportnapi élményeiket tanulóink.

Az eredményhirdetés alatt fegyelmezetten és kíváncsian várták, hogy melyik kis iskolás társuk nyakába kerül egy-egy csillogó, fényes érem, vagy ki veheti át a Legeredményesebb alsó- és a Legeredményesebb felső tagozatos vándorkupát.

 

Díjazottak:

Célba dobás – Major Zsófia                       Ugrókötelezés – Makai András

Zsákbanfutás – Horváth Jázmin                   Távolugrás – Pintér Balázs

Medicinlabda hajítás – Rosta Dominik        Célba rúgás – Harmat Kristóf

Kislabdahajítás – Mohácsi János                 Hulahoppozás – Kovács Violetta

 

Legeredményesebb alsó tagozatos tanuló: Barabás Ruben

 

Legeredményesebb felső tagozatos tanuló: Czentár Zsolt